Aitrioji ir saldžioji paprika 1,2 x 1,2 m lysvėje

Aitrioji ir saldžioji paprika 1,2 x 1,2 m lysvėje

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-06-16

Paprikos yra vieni lengviausiai auginamų ir daug džiaugsmo teikiančių augalų vasaros daržuose. Dauguma veislių veda vaisius iki pat pirmųjų šalnų. Šiame auginimo plane derinamos saldžiosios ir aitriosios paprikos, o veislių asortimentą galima keisti pagal asmeninį skonį ir augalų prieinamumą. Žemiau pateiktame plane parodyta, kaip išdėstyti sodinukus lysvėje. Paprikas sodinkite su atramomis arba specialiuose narveliuose, laikydami 60 centimetrų atstumą tarp augalų.

Geriausiems rezultatams rekomenduojama lysvę pripildyti kokybiško pakeltoms lysvėms skirto substrato, pavyzdžiui, specialiai pritaikyto daržoviečių mišinio, užtikrinančio tinkamą dirvožemio purumą ir struktūrą. Norint, kad paprikos gautų reikiamų maistinių medžiagų, papildomai naudokite natūralių trąšų granules, skirtas daržovėms lysvėse. Saldaus ir aštraus skonio paprikų lysvei puikiai tiks jaunų sodinukų pasirinkimas iš ilgai žinomų augintojų, patikimai aprūpinančių kokybiškais augalais.

Norėdami išplėsti daržą, įrenkite dvi simetriškas 1,2 x 1,2 metro lysves abipus 1–1,2 metro pločio takelio – toks takas bus patogus ir jums, ir įrankiams. Antrojoje lysvėje galite išbandyti Viduržemio jūros regiono, lengvo vasaros daržo ar naminės salsos daržo derinį.

Paprikų sodinimas 1,2 x 1,2 metro lysvėje

Paprikų lysvės įrengimas yra paprastas procesas. Galite remtis šiomis sodinimo idėjomis, tačiau visas planas palieka galimybę improvizacijai – atsižvelkite į savo norus. Pavaizduoti sodinukų dydžiai iliustracijoje yra sumažinti, tačiau augalams augant jūsų lysvė bus vešli. Vadovaukitės sodinukų etiketėse pateiktais atstumais – jei vietos pakanka, galite įtraukti daugiau paprikų nei parodyta pavyzdyje.

Sodinkite po vieną papriką iš kiekvienos kategorijos, laikydami 60 centimetrų tarpą tarp augalų:

  • Saldžioji (Big Early, žalioji, geltonoji, raudonoji, oranžinė, Fajita arba Big Bertha veislių saldžioji paprika)
  • Užkandžių (Yummy arba Sweet Banana veislių)
  • Nedidelių aitriųjų (Chile Red, Tabasco, Thai Hot, Serrano arba Cayenne)
  • Vyšninių (Sweet Cherry, Hot Cherry arba Pimiento)
  • Plonosiomis sienelėmis (Cubanelle arba Giant Marconi)
  • Jalapeno (Jalapeno, Mucho Nacho, Mammoth arba TAM Mild)
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *