Kaip išvalyti grilių per 10 minučių?

Kaip išvalyti grilių per 10 minučių?

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-03-23

Visada lengva rasti savanorių, kurie gamintų ant grotelių, tačiau jas valyti? Ne tiek daug… Niekas nemėgsta valyti grotelių, tačiau, kaip ir daugelyje gyvenimo sričių, kuo dažniau tai darai, tuo lengviau.

Norint užtikrinti, kad galėtumėte kepti visą vasarą be baimės dėl įsisenėjusio riebalų, sudegusio maisto ir pažeistų karštų plokščių, pateikiame viską, ką reikia žinoti apie grotelių valymą ir paruošimą kepimui.

Ar reikia valyti groteles po kiekvieno naudojimo?

Nors kai kurie gali nesutikti, rekomenduojama valyti groteles po kiekvieno naudojimo. Tai ne tik padės ilgiau išlaikyti groteles geros būklės, bet ir pagerins maisto skonį, užkirs kelią riebalams kauptis ir išlaikys jūsų lauko virtuvę ar pramogų erdvę švarią ir maloniai kvepiančią. Jei nenorite valyti grotelių iš karto po gaminimo, tiesiog jas nubraukite ir grįžkite prie jų po to, kai pasimėgausite savo patiekalu. Kai atvės, galite išbandyti paprastą, bet efektyvų valymo metodą, aprašytą žemiau.

Kas yra geriausias būdas valyti groteles?

Valant grotelių vidų, jums reikės karšto vandens, ploviklio ir šiek tiek pastangų. Jei riebalai yra ypač sunkiai valomi, galite naudoti katės kraiką arba specialų riebalų sugėriklį, kad sugertumėte viską iš grotelių riebalų padėklo, arba galite naudoti vienkartinį aliuminio lašų padėklą patogumui. Štai, ko jums reikės tinkamam grotelių valymui:

  • Katės kraikas
  • Šluota ir šepetys
  • Pirštinės
  • Koncentruotas indų ploviklis
  • Karšto vandens indas
  • Standus šepetys, geriausia skirtas grotelių valymui
  • Popieriniai rankšluosčiai arba švarios, sausos šluostės
  • Virimo aliejus

Surinkę visus reikalingus įrankius, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Paruoškite groteles: Jei jūsų kepimo plokštė turi riebalų surinkimo padėklą, pabarstykite jį katės kraiku.
  2. Pašalinkite riebalus: Kai riebalai bus sugerti, surinkite gumulus su šluota ir šepetėliu.
  3. Išvalykite grotelių vidų: Į indą su karštu vandeniu įlašinkite šiek tiek koncentruoto indų ploviklio. Užsidėję pirštines, nuimkite kepimo plokštę, panardinkite ją į indą ir šveiskite standžiu šepetėliu. Švelniai šveiskite groteles su įprastu virtuviniu šveistuku, kad nesugadintumėte paviršiaus. Gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, tada lengvai aptepkite aliejumi.
  4. Išvalykite grotelių išorę: Išvalykite rankenėles, dangtį ir išorę su šiek tiek koncentruoto indų ploviklio, sumaišyto su karštu vandeniu, ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  5. Aptepkite aliejumi: Kai išvalysite, purkškite lengvą daržovių aliejaus sluoksnį, kad apsaugotumėte grotelių paviršių nuo rūdžių ir išlaikytumėte prieskonius.

Kas yra geriausias namų gynimo būdas grotelių valymui?

Jei norite išbandyti ką nors šiek tiek kitaip, tiesiog įkaitinkite groteles iki aukštos temperatūros, tada įtrinkite į grotelių paviršių puseles citrinos, pamirkytos druskoje (naudokite žnyples, kad nesusidegtumėte!). Druskos ir citrinos rūgštingumas padės suardyti bet kokius sunkiai valomus riebalus. Taip pat galite išbandyti garų galią, kad atlaisvintumėte riebalus ir kitus maisto likučius. Tiesiog įdėkite metalinį dubenį su vandeniu viduje ir uždarykite groteles po naudojimo. Likusi šiluma turėtų sukurti garų efektą. Po valgio galite naudoti citrinos metodą arba šepetį ar grandiklį, po to nuplauti su muiluotu vandeniu.

Kaip išvalyti grotelių plokštę?

Naudokite standų metalinį šveitimo šepetį, kad pašalintumėte sukietėjusius likučius nuo grotelių plokštės. Tada naudokite karštą muiluotą vandenį ir įprastą virtuvinį šepetį, kad išvalytumėte likusius nešvarumus. Švelnus ploviklis tiks; agresyvūs valikliai gali pažeisti grotelių paviršių. Kai išvalysite ir išdžius, galite aptepti grotelių plokštę aliejumi ir baigti! Jei ieškote specialių valymo įrankių, kurie padėtų įveikti riebalus ir nešvarumus, pateikiame keletą gerai vertinamų produktų, kuriais pasitiki grotelių entuziastai.

Virdulys yra būtinas grotelių valymui, ypač jei planuojate atlikti gilaus valymo procedūrą su šiltu muiluotu vandeniu. Šis iš Big W yra pigus, džiaugsmingas ir turi 13 litrų talpą. Pagrindinės savybės:

  • Plastikinis
  • 13L talpa
  • 20.5 x 30 x 30 cm

Kaip pagardinti naują grotelių plokštę?

Naujos grotelių plokštės pagardinimas yra būtinas, norint išlaikyti nelipnią ir rūdims atsparią kepimo paviršių. Kaip pagardinti naujas groteles priklausys nuo to, ar turite nerūdijančio plieno, ar ketaus plokštes, todėl būtinai peržiūrėkite savo vadovą prieš pradėdami. Paprastai pradėkite nuo plokštės valymo su šiltu muiluotu vandeniu, išdžiovinimo ir tolygiai užtepkite daržovių ar rapsų aliejų. Tada įkaitinkite groteles ir kepkite aliejų apie pusvalandį. Išjunkite šilumą ir leiskite karštajai plokštei atvėsti, prieš tai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. „`

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *